Keburukan Memenangi Loteri

Memenangi loteri akan menjadi mimpi yang menjadi kenyataan, bukan? Yang harus anda lakukan ialah memadankan 6 angka yang sangat kecil dan kemudian anda akan memperoleh kehidupan terbaik yang pernah ada, kehidupan yang penuh dengan pengembaraan, relaksasi, dan kekayaan. Itu akan sempurna, bukan?

Ah, impian bakal pemenang loteri, selalu bermimpi tentang semua positif yang akan dibawa  APK 918Kiss2 2021 oleh kemenangan jackpot besar dalam hidup mereka. Tidak ada yang salah dengan itu, ingatlah anda. Bermimpi sihat. Tetapi jika anda seorang pemimpi dan bermimpi tentang hadiah lotto besar itu, ingatlah bahawa terdapat bahaya tertentu dalam memenangi loteri.

Bahaya? Bagaimana? Nah, keadaan berubah apabila anda memenangi jackpot besar. Selalunya, perubahan itu menjadi lebih baik. Kadang kala tidak. Berikut adalah beberapa contoh bahaya yang saya bicarakan:

Menjadi kaya boleh menyebabkan rasa bersalah. Orang yang menjadi kaya dengan keberuntungan sering kali mempunyai pemikiran yang bersalah, seperti “Apa yang saya lakukan patut mendapat ini?” Kadang-kadang rasa bersalah itu membuat mereka merasa bahawa mereka tidak layak.

Anda mungkin berasa berbeza dengan rakan anda. Sekiranya anda kaya dan benar-benar orang lain yang bukan sebahagian daripada kehidupan anda, adalah wajar untuk merasa berbeza. Intinya adalah, anda berbeza. Kadang-kadang rakan anda mungkin tidak memperlakukan anda sama seperti yang mereka lakukan sebelum memukul lotre. Wang melakukan perkara itu kepada orang; ia menghalangi hubungan.

Rakan dan keluarga anda mungkin cemburu. Anda akan dengan cepat mendapati bahawa rasa cemburu dapat meruntuhkan hubungan yang dulu berkembang.

Wang melumpuhkan anda. Oleh kerana anda tidak pernah berurusan dengan menguruskan wang sebanyak itu dalam hidup anda, anda mungkin merasa takut dengan apa yang harus dilakukan dengannya. Bagaimana jika anda kehilangannya? Bagaimana jika anda membuat pelaburan yang tidak baik. Bagaimana jika orang mencurinya dari anda?

Jenis bahaya ini adalah perkara yang tidak pernah difikirkan oleh pemenang loteri. Tetapi mereka semestinya. Jenis perkara ini boleh dan berlaku pada orang yang menjadi kaya seketika.

Tidak ada yang bermaksud bahawa anda harus berhenti bermain loteri. Sebaliknya. Yang saya katakan adalah baik dan sihat untuk bermimpi tentang semua cara menarik hidup anda akan berubah ketika anda menjadi jackpot. Namun, berhati-hatilah bahawa ada beberapa hal buruk, bahaya, yang juga ada di wilayah ini. Fikirkan apa yang akan anda lakukan sekiranya akhirnya menghadapi bahaya ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *